Week 35-2010

29-8

Soms rijdt er een oude trolleybus door Arnhem. Vanmiddag stond ik achter hem op het station in Arnhem. Waarschijnlijk ter gelegenheid van het "Living statues" evenement uit de stalling gehaald.
30-8

Zie hier een multi-taskende ZZP-er... Sinds deze week is Mathieu zelfstandig ondernemer!
En ik mag mee gaan kijken (en wat foto's maken) bij de bokstraining. Van sportfotografie bak ik niks... Nou maakt Mathieu het mij ook niet echt gemakkelijk, hij blijft zover mogelijk uit mijn bereik of zorgt ervoor dat er anderen tussenin staan.... (Het rotjong). Maar eens in de leer bij m'n collega Marcel die is bedreven in sportfotografie en geld bijeenrapen voor een andere lens. Mag hij mijn macrolens proberen ;-)
M'n timing is wel goed hier maar totaal onscherp. Jammer, de actie was leuk.
Voordat de bokshandschoenen aan gaan moeten er van die windsels om de handen. En er moet een bitje in ter bescherming van de tanden.
Ik moet trouwens m'n mening/vooroordeel over deze vechtsport behoorlijk bijstellen. Er is totaal geen agressie en dergelijke te bekennen. Er wordt gewoon goed/afwisselend gesport! Ik heb er met plezier gekeken.
1-9

Met Mathieu naar Burgers Zoo. Het is hier wat lastiger fotograferen dan toen ik laatst in Emmen was omdat de dieren hier wat verder weg zitten en meer achter gaas, hekken of glas.
Natuurlijk gaat de zaken van een ZZP-er gewoon door... ;-)
3-9

Dat ik het allemaal niet meer volg wat de gemeente Nijmegen allemaal bedenkt en doet....

Ze leggen buiten de stad een grote (goedkope) parkeeerplaats aan en laten daar om de haverklap een bus rijden naar het centrum van de stad om de files voor de Waalbrug terug te brengen. En ze leggen op dat traject ook nog aan beide zijden een (dure) busbaan aan (het mag wat kosten). Tot zover klinkt dat allemaal goed. Vervolgens breken ze die parkeerplaats weer af en maken ze een nieuwe parkeerplaats een paar honderd meter verderop en een stuk dieper gelegen (met een lange trap) en vervolgens kun je vanaf die parkeerplaats niet meer via de kortste weg (de Ovatonde) naar het nieuwe stadsgedeelte Waalsprong of bv naar Elst, Bemmel, Gendt en dergelijke. Daarvoor moet je dan zeker 10 km omrijden. Ja, daar is goed over nagedacht. Heeft vast één of andere slimmerik 6 jaar voor op de universiteit gezeten.
En die busbaan die is aan de ene kant soms weken achtereen afgesloten (terwijl er niet gewerkt word) en aan de andere kant mag je over het eerste open gedeelte niet heen rijden omdat we dan moeten invoegen op de nieuwe 50 km stadsweg (we moeten altijd invoegen na een stop, maar dit terzijde) en de rest van de busbaan naar die parkeerplaats is ook al vanaf de vierdaagse weer afgesloten.

Ja, ze zijn goed bezig daar in de gemeente Nijmegen.

En bij zo'n slecht beleid valt die hondsberoerde telefoonfoto nog wel mee.
4-9

Vandaag rij ik pendeldienst ivm de Airborne-wandeltocht in Oosterbeek. Ik niet alleen natuurlijk, we zijn met meerdere collega's. Hier zijn we nog even in afwachting van passagiers. Is de bus eens op tijd zijn de passagiers weer te laat.... ;-)
Tussendoor hebben we pauze in Oosterbeek en kunnen we even gaan kijken. Het is prachtig wandelweer vandaag!
De voortuin neem ik onderhanden, al die sprieten die nauwelijks bloeien haal ik er weer uit. Mathieu heeft van de week al twee grotere struiken voor me gerooid. Hij heeft meer spierkracht dan ik... ;-)

18.05 uur.
www.fellicht.nl